Reviews van deze auteur

Meer schade na zetten raam

Review over De Glasambulance

Ik had glasschade aan een van de ramen in mijn woning. Deze is na een telefoontje snel verholpen. Echter is bij het vernieuwen van het raam veel verfschade ontstaan rondom de glaslaten.

De Glasambulance stuurt vervolgens een schilder, werkzaam voor de Glasambulance (te zien aan de bedrijfskleding). Om de schade te keuren voor de verzekering en vervolgens de schade afdoet als een 'hechtingsprobleem'. Het schilderwerk is vorig jaar prachtig gedaan door een professioneel schilders bedrijf. En het is duidelijk te zien dat de randen rondom de glaslatten niet diep genoeg zijn ingesneden.
Daardoor is de verf mee losgetrokken op het moment dat de glaslatten zijn verwijderd. Ik heb een video gemaakt die illustreert dat een stukje verf (Nu vanuit de andere kant bewust losgetrokken, nog vast zit aan de glaslat). Hoe sterk de hechting van de verf ook is, wanneer dit nog vast zit aan de kitrand en daarmee aan de glaslat, zal dit altijd mee scheuren.

Het feit dat de Glasambulance een schilder stuurt die werkt voor de Glasambulance om de schade om te nemen ontstaan door het werk van een collega, voelt als een slager die zijn eigen vlees keurt.

Het hechtingsprobleem is niet het probleem. De verf zit (te zien op een andere video) op andere plekken goed vast. Wanneer ik hier onder probeer te komen met een aardappelschil mesje is duidelijk te zien dat ik moeite moet doen om überhaupt de punt van het mes onder de verflaag te krijgen.

Het probleem zit hem in een te snelle handeling. Slordige insnede van de glaslatten die vervolgens nog niet los waren. Deze slordige en te snelle afhandeling van de raamvervanging is helaas niet alleen terug te zien in de schade aan onze lak, maar ook aan de afwerking van de kit naden. Zie foto's. Resten kit rondom het raam, slordige kitnaad in de hoeken van het raam.

De foto's spreken voor zich. Het mag duidelijk zijn dat er heel slecht werk is geleverd en dat ik deze partij absoluut niet nog eens in mijn woning wil hebben. De schade is immers groter na de raam vervanging dan voor de raamvervanging

Zwakke punten
Kwaliteit is waardeloos en afgeraffeld

reacties: